Kako poteka najem kombija?
| Članek je bil prebran 324 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Večkrat v življenju se lahko znajdemo v situacijah, ko potrebujemo kombi. Seveda pa mnogi izmed nas vozimo običajne osebne avtomobile, zato si moramo kombi, v kolikor ga pač želimo imeti, izposodimo. Običajno kombi uporabljamo, ko se preselimo in želimo čim hitreje v svoj novi dom prepeljati pohištvo, belo tehniko in drugo lastnino. Nekateri se za najem kombija odločijo tudi, ko opremljajo svoj novi dom in želijo v trgovinah s pohištvom kupiti kakšen večji kos pohištvom. Na tak način lahko omaro, regal, posteljo ali kaj tretjega na svoj dom prepeljejo kar sami. Pogosto pa se kombi najema tudi, če želimo na isto lokacijo prepeljati večje število ljudi, pri čemer je potrebno upoštevati omejitev, ki jo imamo vozniki z izpitom B kategorije. B kategorija sicer zadošča za vožnjo kombija 8+1 (torej maksimalno število oseb, vključno z voznikom,  v kombiju ne sme presegati 9 oseb), za več oseb (za večje kombije) pa B kategorija ni dovolj. Ker je kombi tako vsestransko uporaben in splošno priročen, smo za vas zbrali informacije, kako poteka najem, katere dokumente za to potrebujete in na kaj paziti, ko se odločate, da si boste torej sposodili kombi.

kombiNajem kombija

Kombi, kot je npr. kombi Jumper, je tako večstranski, da ga je mogoče najeti tako za prevoz oseb, kakor tudi za prevoz tovora. Preden se torej odločite za najem, najprej premislite, za kaj točno kombi potrebujete in glede na te potrebe (število oseb, velikost tovora, teža tovora) izberite optimalen model kombija. Večina podjetij, ki se ukvarja z izposojo kombijev nudi različne velikosti kombijev, nekateri so namenjeni prevozu oseb, spet drugi prevozu tovora. Če sami niste vešči vožnje kombija, potem vam nekatera podjetja poleg izposoje kombija nudijo tudi najem kombija s šoferjem. To se priporoča predvsem tistim, ki z vožnjo s kombijem nimajo nobenih izkušenj ali pa jih je te vožnje strah.

Katere dokumente potrebujemo za najem kombija?

Najem kombija običajno poteka na zelo preprost način, mora pa voznik oziroma oseba, ki kombi najema predložiti nekatere dokumente. Če kombi najemamo kot posamezniki (fizične osebe), potem moramo ob njegovem najemu predložiti vozniško dovoljenje, osebni dokument, kreditno kartico (npr. Viso ali Mastercard). Če kombi najemamo kot podjetje (pravna oseba), potem moramo pri najemu predložiti plačilo najemnine (pred samim najemom oz. prevzemom kombija) ter naročilnico podjetja (za primere nesreč oziroma kakšnih drugih škodnih dogodkov oz. dodatnih stroškov).

Najemite kombi kar preko spleta tukaj!

Kako poteka rezervacija kombija?

Mnogi ponudniki najema kombijev ponujajo možnost, da svoj kombi rezervirate kar preko spleta. Rezervacijo se tako naredi na preprost način preko spletnega obrazca na strani podjetja, pri katerem si boste kombi izposodili. Postopek rezervacije preko spletnega obrazca je običajno najbolj enostavna, saj vas obrazec ves čas vodi, tako da točno veste, kaj morate vpisati, da bo rezervacija veljavna. V kolikor se tovrstnega načina rezervacije ne želite ali zmorete posluževati, vam podjetja, ki izposojajo kombije, nudijo tudi kontaktne telefonske številke, na katere so dosegljivi in preko katerih je mogoče opraviti rezervacije najema. Preden se odločite za rezervacijo se je smiselno pozanimati tudi o ponudniku in se odločiti za zanesljivega, ki je znan po tehnično brezhibnih kombijih in poštenem poslovanju.

Preberite tudi, kako poteka najem avtobusa.

© 20. 07. 2018 - fv.si. Oglaševanje.